منتديات همسة بحر
•.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° 829894
ادارة المنتدي •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° 103798
منتديات همسة بحر
•.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° 829894
ادارة المنتدي •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° 103798
منتديات همسة بحر
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصوردخولالتسجيل

 

 •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•°

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
love_1_story
عضو شرف
عضو شرف
love_1_story


انثى
عدد الرسائل : 1376
تاريخ التسجيل : 18/11/2008
العمر : 38
العمل : musician
رقم العضويه : 24
مزاجي : •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° Qatary25
اعلام الدول : •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° 3dflag10
احترام قوانين المنتدي : •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° 2rf2l4rtopsc

•.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° Empty
مُساهمةموضوع: •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•°   •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° I_icon_minitimeالجمعة يناير 23, 2009 12:18 am

يلاّ نشوف المشاكل وحلولها مع بعض
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


المشكلة الأولى


زيادة الملح في الطعام


ساعات وإنتِ بتطبخي والأكل لسه على البوتاجاز بعد ما تحطي الملح وتدوقي الأكل تلاقي إن


الأكل طلع ملحه كتير شوية.. طبعا بتزعلي وبتبقي مش عارفة تعملي إيه بالرغم من إن الحل


بسيط جدا وكل الحكاية إنك والأكل لسه على النار تجيبي بصلة وتقشريها وتقطعيها إلى قطع


صغيرة جدا وتحطيها في الحلة اللي فيها الأكل ده وهي هتمتص أي ملح زيادة.


أو إنك تضيفي معلقة صغيرة من السكر وهي هتضيع لك أي ملوحة في الطعام.


المشكلة التانية


دموع البصل


أكيد لو سألت أي بنت وقلتِ ليها إيه هي الحاجة اللي مش بتحبيها في المطبخ هتقول لك على


طول البصل لأنه بيسبب دموع وحرقان في العين...


والحل هو إنك تحطي البصل قبل ما تنظفيه في حلة فيها مية لمدة نصف ساعة وبعد كده هاتيه


ونظفيه وقطعيه وإن شاء الله مش هيبقى فيه دموع نهائي.. دي طريقة، وفيه طريقة تانية وهي


إنك تحطي البصل بعد ما تقشريه في الفريزر لمدة نصف ساعة.



المشكلة الثالثة


الأكل لزق على النار


ممكن وإنتِ بتعملي الأكل تلاقي جرس الباب رن وتروحي تفتحي وترجعي تاني للمطبخ تلاقي


إن الأكل لزق في الحلة.. طبعا مش معقول إنك ترمي الأكل..


علشان كده أحسن حل هو إنك تطفي البوتاجاز بسرعة وتجيبي حلة تانية وتحطي فيها الأكل ما


عدا الجزء اللي لزق.



المشكلة الرابعة


تغير لون الفاكهة أو الخضار


دي حاجة كلنا عارفينها وهي إن فيه أنواع من الخضار لونها بيتغير بسرعة وبيسود بعد ما


بتتقشر زي البطاطس والباذنجان، وحل الموضوع ده إنك تقشري البطاطس وتقطعيها وتحطيها


في مية بملح ونفس الشيء مع الباذنجان الأسود.


أما بالنسبة للفاكهة زي الموز أو التفاح فياريت إنك تضيفي إليهم عصير الليمون على طول


علشان لونهم مايتغيرش.

د

المشكلة الخامسة


للتخلص من رائحة السمك في المطبخ


دي بقى مشكلة ناس كتير بتعاني منها لدرجة إن فيه ناس مش بتحب إنها تقلي أو تشوي سمك في


البيت بسبب موضوع الريحة اللي بيسببها السمك....


وعلشان تتخلصي من الريحة دي فيه شوية حاجات ممكن إنك تعمليها علشان تقدري إنك تقلي أو


تشوي من غير أي ريحة.


والحاجات دي هي:-


1- حطي شوية خل أو عصير ليمون في زيت القلي أو ضيفي شوية من قشر الليمون الطازج


للزيت وعلى فكرة الحركة دي بتدي للسمك طعم حلو قوي، وبكده يبقى إنتِ ضربتِ عصفورين


بحجر واحد، خلصتِ من ريحة السمك وحصلتِ علي طعم حلو.


2- أو إنك تحطي قطعة فحم غير مشتعلة على الفرن بجانب الصينية اللي بتقلي فيها وخدي بالك


إنك تغطي الصينية دي وافتحي مروحة الشفط والشبابيك كلها وبعد ما تخلصي مافيش مشكلة من


إنك ترشي معطر جو في الشقة وبكده مش هتلاقي ريحة نهائي.



المشكلة السادسة


كسر البيض أثناء السلق


ساعات كتير وإنتِ بتسلقي البيض ممكن إن البيض يتعرض لحدوث شرخ أو كسور أثناء السلق


...
علشان تتغلبي على المشكلة دي يبقى ياريت تحطي معلقة صغيرة خل في المية أو معلقة ملح.



كمان خدي بالك إنك لو لقيتِ إن البيضة اللي هتسلقيها مشروخة يبقى حطي عصير ليمونة في


مية السلق أو غلفي البيضة المشروخة بورق الفويل.



المشكلة السابعة


الحفاظ على الخضروات الورقية من التلف


ممكن إنك تجيبي خس وبقدونس وعلى آخر اليوم تبصي عليه تلاقي لونه بدأ يصفر..


علشان تتخلصي من المشكلة دي يبقى ياريت بعد تجيبيهم وتغسليهم كويس وبعد كده تجففيهم


وتحطيهم في فوطة وتحطيهم في كيس نايلون وبكده تضمني إن الحاجات دي هتقعد معاكِ لمدة


عشرة أيام ده غير إنها هتكون نظيفة وجاهزة على الاستعمال.



المشكلة الثامنة


شوي اللحوم والفراخ والسمك


فيه بنات كتير قوي بتعتبر شوي اللحوم أو الأسماك مهمة صعبة تكاد تكون مستحيلة بالرغم من


إن الشوي ده مافيش أبسط منه.


وكل الحكاية إنك تاخدي بالك من شوية الحاجات البسيطة دي:


1- شيلي الدهون الموجودة في الفراخ أو اللحمة قبل الشوي.


2- ماتستخدميش شوكة لتقليب اللحمة أو الفراخ المشوية علشان اللحوم ماتتجرحش منك ويبقى


شكلها مش لطيف أثناء التقديم.


3- ماتقلبيش اللحمة أو الفراخ أثناء الشوي كل شوية يعني كفاية مرة واحدة لكل ناحية.


4- خدي بالك وإنتِ بتشوي السمك إن فيه أنواع من الأسماك زي البلطي مثلا لازم تحطي فيها


ردة علشان ماتلزقش في الشواية وفيه أنواع تانية يفضل لفها بورق حراري علشان ماتلزقش.



المشكلة التاسعة


تحمير اللحمة والفراخ والسمك


زي ما الشوي مهمة صعبة برضه التحمير والقلي في الزيت مهمة صعبة علشان اللحوم أو


الأسماك دي ممكن إنها تلزق أو الزيت ممكن إنه يتطاير عليكِ أثناء القلي.



علشان كده لازم تاخدي بالك من شوية الحاجات دي اللي لو عملتيها يبقى إن شاء الله مش


هتلاقي مشكلة.


1- اتأكدي الأول إن الصينية اللي هتقلي فيها مافيش فيها أي آثار للمية ولو حتى مية بسيطة ومن


الأحسن إنك تحطيها الأول على النار لمدة 3 دقائق، وبعد كده تحطي الزيت وبكده تضمني إن


الزيت مش هيتطاير عليكِ.


2- اتأكدي إن الزيت سخن كويس قبل ما تحطي أي حاجة فيه علشان لو حطيتِ قبل ما الزيت


يسخن هتلاقي إن السمك أو الفراخ لزقت فيه.



المشكلة العاشرة


سلق اللحمة أو الفراخ


أنا عارفة إن سلق اللحمة أو الفراخ مافيش فيه مشكلة بس معلش فيه شوية حاجات بسيطة خدي


بالك منها وهي:-


1- قبل ما تحطي اللحمة أو الفراخ في المية اتأكدي إن المية دي وصلت فعلا لمرحلة الغليان.


2- ماتحطيش الملح بعد ما تحطي اللحمة والفراخ على النار... استني شوية وقبل ما اللحمة أو


تستوي بربع ساعة حطي الملح والتوابل.


3- لو لقيتِ إن اللحمة أخذت وقت طويل جدا على النار من غير ما تستوي يبقى ضيفي إليها


معلقة صغيرة من السكر وهي هتستوي على طول

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin

•.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° Ouuous10
avatar


انثى
عدد الرسائل : 6237
تاريخ التسجيل : 16/10/2008
العمر : 36
رقم العضويه : 1
مزاجي : •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° 1410
اعلام الدول : •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° 3dflag10
كيف تعرفت علينا : الاداره
احترام قوانين المنتدي : •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° 2rf2l4rtopsc

•.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° Empty
مُساهمةموضوع: رد: •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•°   •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° I_icon_minitimeالجمعة مايو 01, 2009 5:51 pm

مشكوره حبيبتي علي النصائح الغاليه
سلمت يداكي
و في انتظار المزيد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://hamst.hooxs.com
baty
عضو مشارك
عضو مشارك
baty


انثى
عدد الرسائل : 31
تاريخ التسجيل : 03/05/2009
العمر : 37
العمل : مدرسه
رقم العضويه : 147
مزاجي : •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° Qatary32
اعلام الدول : •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° 3dflag10
كيف تعرفت علينا : موقع اخر

•.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° Empty
مُساهمةموضوع: رد: •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•°   •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° I_icon_minitimeالأحد مايو 03, 2009 3:11 am

نصايح مفيده
جميل اوي الموضوع
شكرا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
love_1_story
عضو شرف
عضو شرف
love_1_story


انثى
عدد الرسائل : 1376
تاريخ التسجيل : 18/11/2008
العمر : 38
العمل : musician
رقم العضويه : 24
مزاجي : •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° Qatary25
اعلام الدول : •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° 3dflag10
احترام قوانين المنتدي : •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° 2rf2l4rtopsc

•.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° Empty
مُساهمةموضوع: رد: •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•°   •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° I_icon_minitimeالأحد مايو 03, 2009 8:45 pm

مشكووووووووووووووووووووورة يا

اجمل ادمن علي مرورك الجميل


ومشكوووووووووووووووووورة يا


baty


علي مرورك يا قمر


دمتوا بالف خير

وتحياتي لكم

::v::
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
غادة
عضو شرف
عضو شرف
غادة


انثى
عدد الرسائل : 3932
تاريخ التسجيل : 18/11/2008
العمر : 54
العمل : اعلام
رقم العضويه : 23
مزاجي : •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° 11z10
اعلام الدول : •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° 3dflag10
احترام قوانين المنتدي : •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° 2rf2l4rtopsc

•.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° Empty
مُساهمةموضوع: رد: •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•°   •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° I_icon_minitimeالثلاثاء مايو 19, 2009 11:36 pm

مشكورة يا جميل علي
نصائحك الغالية والمفيدة




•.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° 15056952541149808202
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نورا
مشرفه
مشرفه
نورا


انثى
عدد الرسائل : 279
تاريخ التسجيل : 04/07/2009
العمر : 34
العمل : طالبة
رقم العضويه : 189
مزاجي : •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° 1410
اعلام الدول : •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° 3dflag23
كيف تعرفت علينا : جوجل
احترام قوانين المنتدي : •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° 2rf2l4rtopsc

•.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° Empty
مُساهمةموضوع: رد: •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•°   •.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•° I_icon_minitimeالأربعاء يوليو 15, 2009 7:55 pm

شكرا على هذا الموضوع القيم ::z::
















::v::
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
•.♥.•° °•.♥.•° نصائح مطبخية لست البيت الزكية •.♥.•° °•.♥.•°
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات همسة بحر :: القسم الاجتماعي :: مطبخ همسه بحر-
انتقل الى: