منتديات همسة بحر
•.♥.•° °•.♥.•°  احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•° 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا •.♥.•° °•.♥.•°  احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•° 829894
ادارة المنتدي •.♥.•° °•.♥.•°  احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•° 103798
منتديات همسة بحر
•.♥.•° °•.♥.•°  احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•° 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا •.♥.•° °•.♥.•°  احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•° 829894
ادارة المنتدي •.♥.•° °•.♥.•°  احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•° 103798
منتديات همسة بحر
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصوردخولالتسجيل

 

 •.♥.•° °•.♥.•° احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•°

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
love_1_story
عضو شرف
عضو شرف
love_1_story


انثى
عدد الرسائل : 1376
تاريخ التسجيل : 18/11/2008
العمر : 38
العمل : musician
رقم العضويه : 24
مزاجي : •.♥.•° °•.♥.•°  احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•° Qatary25
اعلام الدول : •.♥.•° °•.♥.•°  احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•° 3dflag10
احترام قوانين المنتدي : •.♥.•° °•.♥.•°  احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•° 2rf2l4rtopsc

•.♥.•° °•.♥.•°  احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•° Empty
مُساهمةموضوع: •.♥.•° °•.♥.•° احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•°   •.♥.•° °•.♥.•°  احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•° I_icon_minitimeالأربعاء فبراير 04, 2009 10:51 pm



دا ملف للاكلات المصريه الشهيه ..........



وعلي بركه الله نبدأ ...........




**** المكرونه بالباشاميل ****


المقادير تكفى لـ 3 اشخاص

نصف كيس مكرونه قلم مسلوقه فى ماء وملح وزيت

مقادير الباشميل

خمس ملاعق دقيق

ملعقه قرفه ناعمه ونصف ملعقه فلفل اسود او ابيض وملح

ا ليتر لبن كامل الدسم


200 جرام زبده

مقادير الحشوه

نصف كيلو لحم مفروم

بصله كبيره

نصف فلفلايه رومى

بهارات وقرفه وهيل وفلفل احمر حلو واسود وملح او مرقه دجاج كينور الفوريه

ثلاث ملاعق زيت

وكوب عصير طماطم


طريقـــــــــــــــــــــــــه التحضير


فى الاول هنعصج اللحمه بالبصل والفلفل الاخضر الى ان يصبح لونها بنى ثم نضع عصير


الطماطم والتوابل ومرقه الدجاج ونتركها لتتسبك


الباشاميل

نحمر الدقيق فى الزبد على نار هادئه ثم نضيف القرفه والملح والفلفل ونضيف اللبن الدافىء


وليس الساخن نضيف اللبن بالتدريج مع الخفق المستمى بالمضرب السيلك حتى نحصل على قوام

طرى اللى حد ما او حسب رغبتك تخين او رقيق


نجهز صينيه تيفال او بيركس وندهنها جيدا بالزبده ثم نضع طبقه رقيقه من الباشاميل ثم طبقه

ثم طبقه الللحم المفروم ثم طبقه مكرونه ثم طبقه باشاميل سميكه



نخفق بيضه جيدا مع ملعقه كبيره صلصه طماطم وملح وفلفل احمر حلو ويمكن اضافه جبن

مبشور حسب الرغبه ثم نفرد المزيج على وجه الصينيه


تدخل فى فرن ساخن جدا لمده نصف ساعه ثم نهدىء النار حتى يحمر الوجه ..


وبالهنا والشفـــــــــــــــــــــــــا





*** الكفته بالبطاطس ****


المقادير

لحم مفروم .

ارز مطحون او فريكه

بصلة كبيرة مفرومة فرم ناعم .

4ملعقة صغيرة توم مهروس .

ملعقة كزبرة خضراء مفرومة فرم ناعم .

ملعقه بقدونس وشبت مفروم فرم ناعم .

ملح وبهار ( كمون وفلفل )

قليل من الزيت .

مقادير الصلصه

بصل جوانح

ثوم مهروس

فلفل اخضر

مكعب ماجى

حبات صغيرة من البطاطس العدد حسب الرغبة .

كاسة عصير طماطم .



الطريقة


اخلطي اللحمة مع التوم والبصل والكزبرة والبقدونس وقليل من البها والملح الازم ثم كوريها

صغيرة او حسب الرغبة .

ضعيها في المقلاه مع القليل من الزيت وضعي الغطاء وضعيها على نار هادئه واتركيها قليل

حتى تحمر اللحمة وتتماسك قليل فى طنجره اخرى حمرى بصل مقطع جوانح يصفر ثم ضيفى

الثوم والفلفل الاخضراضيفي عصير الطماطم مع نصف الكاسة ماء ثم البهار والملح والماجى

الازم ثم ضعي الغطاء واتركيها قلقل على النار ثم اضيفي حبات البطاطس بع تقشيرها وضعي

الغطاء واتركيها على النار حتى تنضج البطاطس وممكن اضافة حبات من البسلة الخضراء .

والشفـــــــــــــــــــــــــا




**** طاجن ورق العنب بشوربه الكوارع ****



المقادير


ورق عنب مسلوق مع قليل من ملح الليمون

كوبان من الارز المصرى

كوب من مفروم البقدونس والكزبره والشبت وعودان من النعناع الاخضر

كوبان من عصير الطماطم

1 فلفله اخضر رومى مفرومه

2 بصله مفرومه

راس ثوم مدقوق

يمكن اضافه اللحم المفروم

مقدار من شوربه الكوارع او شوربه لحم

نصف كوب زيت او ثلاث ملاعق سمن

التوابل (( فلفل اسود وفلفل احمر حلو ملح بهارات حبهان وجوزه الطيب مطحونين قرفه ناعمه

كزبره مطحونه )))


الطــــــــــــــــــــــــــــريقه


يحمر البصل والفلفل الاخضر فى الزيت ثم نضيف ملعقتين من مفروم الكزبره والبقدونس

والشبت والنعناع الى البصله والفلفل الاسود وعصير الطماطم وتترك لتتسبك اى يطفوا الزيت

على وجه الطماطم


ثم نطفى النار ونضيف الارز والبقدونش والكزبره والشبت والنعناع وملعقتين بصل مفروم

وملعقتين فلفل اخضر مفروم وباقى التوابل كلها كميه التوابل حسب الرغبه


نحضر الطاجن او صينيه بيركس عميقه ونضع فىها حلقات بصل وجزر وبطاطس ضرورى

جدا وضع البطاطس وحلقات الليمون


نقوم بحشو ورق العنب ورصه فى الطاجن خلف خلاف ثن نرش الثوم المدقوق على وجه ورق

العنب المحشو ونسخن الفرن الى اعلى درجه ونسقى طاجن ورق العنب بالشوربه مع مراعات

ملىء الطاجن بالشوربه وتزويده كل ما يحتاج للشوربه

وتغطيته جيدا بطبقتين من ورق الالمونيوم


وعندما ينضج قدميه سخنى قليل من السمن ورشيه على وجه الطاجن للتلميع


وقدميه بجانبه سلطه الزبادى بالخيار وشوربه الخضار


وبالهنا والشفـــــــــــــــــــــــــا





**** صينيه القرنبيط باللحمه المفرومه ****



المقادير

1كيلو قرنبيط_300 غرام لحمة مفرومةواحد فنجان عصير طماطم 2بصلة ملح وفلفل أسود


حسب الرغبة زيت للقلي 1ملعقةعصير ليمون . 3حبات هيل _ ثوم مفروم _2عود كزبرة و2

عودبقدونس مفروم.


الطريقه


إقلي بالزيت القرنبيط والبصل بعد تقطيعه حلقات .

رصيها في الصينية .

ضع اللحمة في زبدية مع إضافت الثوم الكزبرة والبقدونس المفروم والملح والفلفل ووضعها على

الصينية أخلطي عصير الطماطم والهيل وعصير الليمون في الخلاط وصبي الخليط علىوجه

وغطيها بورق القصدير .

أدخليها الفرن لمدة 20 دقيقة .


وبالهنا والشفـــــــــــــــــــــــــا





**** سمك بورى مشوى بسر الخلطه الاسكندرانية ****


الخلطــــــــــــــــــــــــــة

ثوم مدقوق فى الهون

طماطم مفرومه ناعم

فلفل اخضر

فلفل شطه

توابل فلفل اسود كمون كزبره ناشفه فلفل مطحون حار سماق

ملعقتين زيت

خل

عصير ليمون ومبشور الليمون

رده (( نخاله))


الطريقـــــــــــــــــــــــــــــــــة


يدق الثوم فى المدق ويدق معه الفلفل الاخضر والشطه والتوابل واليمون والخل والطماطم تؤخذ

نصف مقدار الخلطه ويتبل بها السمك جيدا وتغطى وتوضع فى الثلاجه لمده نصف ساعه او

ساعه

ثم يغطى السمك بالرده ويشوى من الجانبين على ساجه على البوتجاز من فوق

ثم نضع السمك فى باقى الخلطه وتغطى بيها جيدا


وبالهنا والشفـــــــــــــــــــــــــا



**** ياناس ياعسل الكشرى المصرى وصل ****



المقادير


مكرونه صغيره مسلوقه

ارز ابيض

شعريه

حلقات بصل

ملعقه دقيق

صلصه صماطم

عدس بجبه او اصفر

ثوم

زيت


الطريقه


تخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت وتصفى وترفع على ورق ماص

يوخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر فيها قليل من الشعريه ثم نضيف

الارز ونسقيه بالمرق ونتركه لينضج

نسلق المكرونه ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعه زيت من زيت البصل مع نصف ملعقه من

الفلفل الحار المطحون

نسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق ويمكن ان نسلق حمص شامى ايضا

لعمل الصلصه

ناخود مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ونحمر فيه الثوم ونضيف معه التوابل الفلفل

الاسود والكمون والبهارات والفلفل الحلو ملعقه كبيرهثم نضع صلصه الطماطم ونتركها لتتسبك

لعمل صلصه الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معه كزبره ناشفه والقليل من الخل

طريقه التقديم نضع المكرونه ثم الارز والعدس والحمص ثم صلصه الطماطم وحلقات البصل

المقرمشه


وبالهنا والشفـــــــــــــــــــــــــا




**** الملوخيه بالجمبرى ****



المقــــــــــــــــــــــــــــادير


ربع كيلو من الملوخيه المجمده او الطازجه المخروطه ( يكون افضل )


نصف كيلو جمبرى منظف جيدا


بصله مقطعه مكعبات


جزره


وحلقات ليمون


ثوم مدقوووووق


ربع حزمه كزبره خضراء


حبة طماطم


كزبره ناشفه وفلفل اسود وحبهان ومستكه وملح


3 ملاعق من السمن


طريقــــــــــــــــــــــــه التحضيـــــــــــــــــــــر


اسلقى الجمبرى فى الماء وضيفى له البصل والجزره والطماطم ومقدار من الثوم وحلقات الليمون

والكزبره الخضراء والفلفل الاسود والهيل والمستكه وورق الغار والملح


صفى مرق الجمبرى وانزعى الجمبرى وضيفيه الى المرق المصفى واعيدى غليه ثم ابعديه عن

النار واضيفى الملوخيه المخرطه وقليل من الثوم المدقوق والكزبره الناشفه المطحونه

ثم اقلى الثوم فى السمن واضيفى له كزبره مطحونه ثم اعملى تتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتش

!!! فى الملوخيه وغطيها جيدا لمده خمش دقائق


معلش لازم تتخضوا عشان تطلع حلوه


ملحــــــــــوظه سمك الملوخيه حسب الرغبه فى ناس تحبها سميكه وفى ناس تحبها خفيفه انا

شخصيا بحبها خفيفه



وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin

•.♥.•° °•.♥.•°  احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•° Ouuous10
avatar


انثى
عدد الرسائل : 6237
تاريخ التسجيل : 16/10/2008
العمر : 36
رقم العضويه : 1
مزاجي : •.♥.•° °•.♥.•°  احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•° 1410
اعلام الدول : •.♥.•° °•.♥.•°  احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•° 3dflag10
كيف تعرفت علينا : الاداره
احترام قوانين المنتدي : •.♥.•° °•.♥.•°  احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•° 2rf2l4rtopsc

•.♥.•° °•.♥.•°  احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•° Empty
مُساهمةموضوع: رد: •.♥.•° °•.♥.•° احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•°   •.♥.•° °•.♥.•°  احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•° I_icon_minitimeالسبت فبراير 07, 2009 6:10 pm

مشكوره حبيبتي علي مجهودك الرائع
سلمت يداكي
وفي انتظار المزيد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://hamst.hooxs.com
love_1_story
عضو شرف
عضو شرف
love_1_story


انثى
عدد الرسائل : 1376
تاريخ التسجيل : 18/11/2008
العمر : 38
العمل : musician
رقم العضويه : 24
مزاجي : •.♥.•° °•.♥.•°  احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•° Qatary25
اعلام الدول : •.♥.•° °•.♥.•°  احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•° 3dflag10
احترام قوانين المنتدي : •.♥.•° °•.♥.•°  احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•° 2rf2l4rtopsc

•.♥.•° °•.♥.•°  احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•° Empty
مُساهمةموضوع: رد: •.♥.•° °•.♥.•° احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•°   •.♥.•° °•.♥.•°  احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•° I_icon_minitimeالأحد فبراير 08, 2009 9:25 pm

::v::

مشكورة يا اجمل ادمن علي المرور

الجميل دا

تحياتي لكي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
•.♥.•° °•.♥.•° احلي اكلات لاحلي بنات في احلي منتدي •.♥.•° °•.♥.•°
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات همسة بحر :: القسم الاجتماعي :: مطبخ همسه بحر-
انتقل الى: